18 oktober: Rob van Hulst met “Rondleiding Oud Amsterdam & Burghwallen”

Beste (aspirant) KNSM-ers!
Nog maar net hebben we met 50 enthousiaste leden genoten van het optreden van fotojournalist Hans Aarsman en hebben wij al onze criminele foto’s met een andere blik opnieuw bekeken, en het volgende hoogtepunt dient zich alweer aan.
Op donderdag 18 oktober zijn we uitgenodigd door Rob van Hulst voor een rondleiding door het oudste stukje van Amsterdam, de Burgwallen. De meesten onder ons zullen Rob nog wel kennen als de gemene dokter Erik Koning in Medisch Centrum West, maar hier laat hij zich van zijn beste kant zien.
De gidsen gaan vooral in op verborgen geheimen en wetenswaardigheden. Tal van anekdotes zullen de revue passeren. Aspecten als “wie er wonen en een eventueel informeel praatje met bewoners”, maken deze rondleiding tot bijzondere avond.
Daarna bezoeken we een authentiek ‘Hendrik de Keyserpand’, waar de Cobraschilders ooit hun convenant sloten. Ook woonde hier Wim Sonneveld een paar jaar. Wij gaan hier naar binnen voor tekst & uitleg en lekkere drankjes & royaal bittergarnituur.

Tenslotte krijgen we een kijkje bij een bewoner op de Wallen. In het oudste stenen huis op de Achterburgwal, midden tussen de dames, kunnen jullie ervaren hoe men in de 17e-eeuw leefde. Ook gaan wij lekkere likeurtjes & jenevers (of iets anders) proeven. Heden en verleden komen aan bod. Zoet, zuur, zout en bitter zullen de tong passeren in een elementaire cursus proeven.
Maar dan is het nog niet afgelopen! Rob van Hulst gaat voor ons koken: Coq au vin met saladebuffet. Om uiterlijk 23 uur worden wij weer op de Wallen gezet, waar ieder zijns weegs kan gaan.

 

In het kort:
Donderdag 18 oktober: “Rondleiding Oud Amsterdam & Burghwallen”
18.00 uur: start rondleiding voor de deur van Hotel Barbizon Palace Hotel (wees op tijd!)
Ca. 20.30 diner
Kosten € 40,00 (all-in) bij aanvang contant te voldoen bij het bestuur (zonder diner € 30,00)
Aanmelding geschied in volgorde van binnenkomst, laat weten of je mee eet.
Dit keer kunnen er alleen (maximaal 30) leden mee, dus helaas geen introducees.
Nog geen lid? Gewoon doen. Voor het luttele bedrag van €72,60 per jaar kan je iedere maand met ons meegenieten. Bijgaand sturen we je het lidmaatschapsformulier. Uiterlijk 11 oktober dient je betaling te zijn ontvangen.

Hartelijke groeten,
Renée Hoogendoorn en Guido Frankfurther, duovoorzitters
– – – – – – – – – – – – – –
(Beeldverslag)