Davaj-Affiche-KleinOp 19 februari 2015 plonst de KNSM Sociëteit in de Russische ziel. Met Edwin Trommelen, schrijver van het prachtboek Davaj! De Russen en hun wodka en Alec Kopyt op de accordéon mélancolique. Plonzen? Jawel, want de Russische ziel is, naar verluid, eindeloos diep en weids (en bevat een stevig quantum alcohol).

“Moedertje” Rusland. De pleinen in haar steden zijn zo groot dat het betreden ervan haast een kosmische ervaring is. Haar rivieren zijn zo allemachtig lang en breed, haar winters zo koud, haar seizoenswisselingen zo indrukwekkend en melancholiek. En Konstantin Paustovski is een Rus. En ook Dimitri Sjostakovitsj, de dappere nagelbijter. En haar steden heten Omsk, Irkoetsk, Petersburg… Ach!.

Een Russische avond met Edwin Trommelen en Alec Kopyt op de KNSM Sociëteit. Met Russische muziek en Russische literatuur. En een Russisch diner natuurlijk. Borsjtsj en klassieke Boeuf Stroganoff. En voor wie wil: wodka!

Een feestelijke avond vol lyrische zelfspot op de KNSM Sociëteit.

Aanmelden kan via het contactformulier op de website of per mail aan societeit@knsmsocieteit.nl

Ook niet-leden zijn, als altijd, meer dan welkom.

Donderdag 19 februari 2015. KNSM Sociëteit, Kompaszaal, Amsterdam. Leden: € 27,50 (diner), niet-leden: € 27,50 (diner) + € 12,50 (entree). Zaal open om 19.00 uur, aanvang diner 20.00 uur.

Alec Kopyt is geboren in Odessa, USSR, in 1959. Als slagersleerling raakte hij in de jaren zeventig betrokken bij de levendige muziekscene in Odessa. Sinds 2001 is hij lid van de Amsterdamse Klezmer Band als zanger en percussionist. Momenteel woont hij in Amsterdam en werkt hij aan zijn nieuwe album. 

  

Edwin Trommelen (1963) studeerde Russische taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie is hij vooral als vertaler en filmmaker actief geweest. Hij heeft Rusland meerdere malen doorkruist, is een kenner van de Russische ziel en, natuurlijk, een liefhebber van wodka. Op het Arctische Festival voor non-fictie films in Sint Peterburg heeft hij onlangs de Grand Prix voor beste film gewonnen met zijn nieuwste documentaire Stemmen uit de toendra – De laatste der Joekagieren, een film over een verdwijnend volk in Siberië. Zijn boek Davaj! De Russen en hun wodka kreeg alom juichende recensies. Guus Luijters in Het Parool: “De hele Russische literatuur komt langs. Poesjkin, Gogol, Toergenjev, Dostojevski, Tolstoj, Babel, Blok en Boenin, allemaal hebben ze over wodka geschreven, en hoe!”

 

Donderdag 19 februari 2015. KNSM Sociëteit, Kompaszaal, Amsterdam. Leden: € 27,50 (diner), niet-leden: € 27,50 (diner) + € 12,50 (entree). Zaal open om 19.00 uur, aanvang diner 20.00 uur. Ook niet-leden zijn, als altijd, meer dan welkom.

Aanmelden kan via het contactformulier op de website of per mail aan societeit@knsmsocieteit.nl

 

Davaj-Banner-297C

Word lid van de KNSM Sociëteit voor slechts € 50,- per jaar.