Beste KNSM-leden,

Gelijk hebben is nog geen gelijk krijgen, net zo goed als het grootste ongelijk ten onrechte kan overtuigen. Er is iets aan te doen!
Op donderdagavond 19 april aanstaande zal ons lid dr. Hendrik Kaptein (rechtsfilosoof aan de Universiteit van Leiden) aan de hand van zijn nieuwe boek ‘Logisch? Leren van drogredeneringen’ uitleggen hoe je drogredeneringen kunt ontmaskeren aan de hand van actuele voorbeelden.

Uit het voorwoord:
Argumentatie over argumentatie doet denken aan het onmogelijke verhaal van de sprookjesbaron die zich met paard en al aan zijn haren uit een moeras trok. Dit boek is minder wonderlijk, want het laat zien dat troebele redeneringen en misplaatste gevolgtrekkingen wel degelijk kunnen worden onderscheiden van geldige argumentaties die strekken tot conclusies die hout snijden. Er zijn regels voor. “Een groot genoegen van het filosofenbestaan is dat je iedereen en niet alleen kinderen en honden kunt vertellen wat zij moeten doen.” In een boek dat betere argumentatie voorschrijft is dit onvermijdelijk – mits gebracht met mate. Bovendien: zelfs wie het met de hier geboden inzichten niet eens is kan er iets van opsteken.

Wij zien jullie graag op donderdag 19 april in de Kompaszaal; borrel vanaf 18.30 uur; aan tafel om 19:15 uur.
Graag ontvangen we jullie aanmelding uiterlijk zondag 15 april als antwoord op deze mail. Dit in verband met de voorbereidingen van onze kok Diederik. Geven jullie dan ook een eventueel dieet op?

Tenslotte verheugen we ons al op onze sociëteitsavond in mei: architect Bjarne Mastenbroek, oprichter van het Amsterdamse architectenbureau SeARCH, komt vertellen over de ontwerpvisie en het ontstaansproces van het nieuwe Hotel Jakarta op Java-eiland, dat op 1 juni 2018 de deuren zal openen. Noteer vast de datum: donderdag 17 mei.

Namens het bestuur van de KNSM-Sociëteit en hartelijke groet,
Guido Frankfurther en Renée Hoogendoorn,
duovoorzittersGuido Frankfurther en Renée Hoogendoorn,
duovoorzitters

Kosten diner € 27,50 per persoon, af te rekenen aan de bar bij binnenkomst. Leden krijgen 10% korting op drankjes.

Nieuwe introducés betalen € 5,00 entree.
www.knsmsocieteit.nl / societeit@knsmsocieteit.nl

KNSM
SOCIËTEIT
Sociëteitsavond 19 april 2018Gelijk hebben is nog geen gelijk krijgen, net zo goed als het grootste ongelijk ten onrechte kan overtuigen. Er is iets aan te doen!