KNSM-Affiche-Kagie-FB

“Words, words, words” − Shakespeare

De foto op het affiche zegt al genoeg: Eddie Kagie is niet iemand die de aandacht laat verslappen. Wie op donderdagavond 26 juni eerder weg wil om de voetbalwedstrijd Zuid-Korea vs België of Algerije vs Rusland te zien, moet langs deze man.

Eddie Kagie staat al veertig jaar als acteur en voordrachtskunstenaar op alle denkbare podia. Hij trad op met F. Starik en Jaap Blonk (die eerder bij ons de Ursonate uitvoerde), speelde in vele theaterproducties en werkte met bands als De Kift en Trespassers W. “Vaak getypecast als markant personage,” leert zijn biografie.

Bij ons trad hij één keer eerder op, met een ravenzwarte voordracht uit het werk van Edgar Allan Poe, ter gelegenheid van het door dominee Camping voorspelde Einde van de Wereld. We beloofden hem die oktoberavond in 2011: “Als de wereld en de KNSM Sociëteit vanavond niet vergaan, nodigen we je nog een keer uit.” Dus dat hebben we gedaan.

Op donderdagavond 26 juni zal Eddie Kagie je doen zwijgen en je laten horen hoe je moet spreken. De kunst van het voordragen, tussendoor de gangen van het diner.

Dank aan iedereen die zich al heeft aangemeld. Wie zich nog wil aanmelden, kan dat eenvoudig doen per per mail aan societeit@knsmsocieteit.nl of via het contactformulier op deze website. Ook niet-leden zijn, als altijd, meer dan welkom.

Donderdag 26 juni 2014. KNSM Sociëteit, Kompaszaal, Amsterdam. Diner + entree: leden €27,50, introducés en niet-leden €35,-. Zaal open om 19.00 uur, aanvang diner 20.00 uur.