Beste leden en aspirantleden van de KNSM-Societeit,

Na een prachtige zomer, waarbij sommigen op onze geliefde Oostelijke eilanden verbleven en anderen alle uithoeken van de wereld bezochten, is het tijd om ons nieuwe seizoen van start te laten gaan. En een nieuw seizoen vraagt ook om nieuwe lidmaatschappen.

Bent u nog geen lid? Schrijf u dan nu in. Voor slechts €75,- per jaar hoort u er bij!

Wij doen tevens een oproep aan al onze leden om zich bij het bestuur te melden met leuke ideeën voor nieuwe lezingen/hilarische avonden.

We kijken even terug op een gedenkwaardige zomerbijenkomst in augustus. Onze penningmeester Hendrik Kaptein verraste ons op een minicollege over omgangsvormen: ‘Niet in je neus peuteren als je met iemand praat, is niet de enige voorwaarde om die ander (en jezelf) in waardigheid te laten, wat die waardigheid ook is’ en ‘Audi et alteram partem’ oftewel: oordeel niet voordat je de ander hebt gehoord.

Maar nu september! Op donderdag 19 september zal ons lid Sytse de Maat ons meenemen in de wereld van de slums van India. Architecten kunnen veel, maar een goede sloppenwijk ontwerpen zal ze niet lukken. Deze avond wordt verzorgd door een architect die gefascineerd is door architectuur zonder architecten. Sytse de Maat, auteur van The Perfect Slum, neemt ons mee naar de slums van Mumbai, India. www.theperfectslum.blogspot.com

Grand-café/restaurant Kompaszaal aan de KNSM-laan 311 zal weer een prachtig Indiaas diner samenstellen. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur. Aanvang diner 19 uur (€29,50) en zoals altijd 10% korting op de drankjes. Graag dieet wensen opgeven. Introducees van harte eenmalig welkom voor € 5,00.

Vast voor jullie agenda: donderdag 17 oktober: licht onconventionele jaarvergadering met diner na, met hopelijk weer eigen inbreng van onze bijzondere leden. En de derde donderdag van november, 17 november, belooft ook weer een bijzondere avond te worden, maar daarover laten we jullie nog even in het ongewis.

Graag tot donderdag 19 september! Meldt u zich aan per retournerende e-mail?

Namens het hele bestuur, hartelijke groet,

Renée Hoogendoorn en Guido Frankfurther, duovoorzitters