10-03-31-groot“Journalism largely consists of saying ‘Lord Jones is dead’ to people who never knew that Lord Jones was alive.” (G.K. Chesterton).

Woensdag 31 maart 2010 
is Thomas Loudon te gast op de KNSM Sociëteit.
Thomas Loudon, lange tijd correspondent in Iran, Egypte en Jordanië voor het NOS-Journaal, zag dat veel verhalen en analyses sneuvelden op weg naar de huiskamer. G.K. Chesterton nogmaals: “Life is one world, and life seen in the newspapers is another.”

Om de journalistiek dichter op de gebeurtenissen te krijgen, en dichter bij de gebruiker, ontwikkelde Thomas Loudon een journalistieke filosofie waarin de nieuwskijker meer inbreng heeft, en initieerde vervolgens de Video Journalism Movement. “Ik dacht: als ik ideeën heb hoe het anders kan, laat ik het dan ook doen.”

De VJ Movement is een nieuw internationaal netwerk van meer dan 150 videojournalisten en cartoonisten dat op een totaal andere manier nieuws brengt.

Er is meer dan één waarheid, zegt Loudon. We gaan het zien, op woensdag 31 maart. Een avond over het leven als foreign correspondent, over hele en halve waarheden, leugens en vergissingen. In ieder geval een avond met meerdere waarheden. Een verademing, dezer dagen, lijkt ons.

De drie gangen van het diner worden zoals gewoonlijk geserveerd vanaf 19.30 uur.

Vooraf: Spinaziesoep met feta
Hoofd:
Parelhoen met pancetta in een saus van kastanje champignons en Madeira
Dessert:
Chocolade brownie met vanille ijs 

Komt allen, woensdag 31 maart 2010!

Terug naar overzicht Eerdere Avonden