sail knsm sociëteit

Op vrijdag 21 augustus, de derde dag van Sail Amsterdam, dineert de KNSM Sociëteit op de eerste rang in de Kompaszaal. Met uitzicht op de machtige zeilschepen die een laatste groet komen brengen aan de voormalige vertrekhal van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij. We nemen het defilé af, laten ons het officiersvoedsel smaken en halen herinneringen op aan de vele kapen die we in ons leven gerond hebben.

En we kijken de kunst af: als nazaten van de KNSM voelen we ons verplicht plannen te ontwikkelen voor Steam Amsterdam – een groots evenement dat de rijke stoombotenhistorie van Amsterdam eer aandoet. We laten ons inspireren door Baudelaires Invitation au voyage:

Vois sur ces canaux
Dormir ces vaisseaux
Dont l’humeur est vagabonde…

… en natuurlijk kijken we naar het spectaculaire vuurwerk, dat ’s avonds pal achter de Kompaszaal wordt afgestoken.

Het diner wordt geserveerd tussen 20.00 en 22.00 uur. De kosten van het diner bedragen € 29,50 p.p. voor leden en niet-leden. De inschrijving is inmiddels gesloten.

De Kompaszaal is die avond trouwens voor iedereen toegankelijk. Het zal dus druk, vol en feestelijk worden. Er is levende muziek en er zijn “lindyhoppers” (de lindyhop is een dans uit de jaren dertig, genoemd naar Charles Lindberghs geslaagde solovlucht over de Atlantische Oceaan in 1927. De kranten kopten frivool: “Lucky Lindy hops the Atlantic!”)

Tot vrijdag de 21-ste!