Lynne Leegte op de KNSM sociëteit
Vrijdag 17 maart is kunstenaar Lynne Leegte onze gast. Lynne is een kunstenaar uit Loods6 van het eerste uur die de afgelopen jaren de aandacht trekt met monumentale installaties in situ én intieme beeldhouwwerken in albast. Ze komt 13 maart rechtstreeks vanuit de Heilig Hart van Jezus Kerk in de Zilk waar ze bezig is met het installeren van een monumentaal kunstwerk voor de Biënnale Noordwijk.

Ze neemt ons mee in het proces: Hoe vertaal je de geest van een plek in een kunstwerk? Hoe ontstaat zo’n idee en wat komt er allemaal bij kijken om zo’n groot werk te installeren?
En dat is nog niet alles: Sandrine van Noort, curator van het LUMC en tevens curator van de Biënnale Noordwijk vertelt meer over de eerste editie van deze bijzondere kunstmanifestatie.
Uiteraard gaan we ook samen borrelen en eten in de sfeervolle Kompaszaal, we hopen dat het weer net zo’n geanimeerde avond wordt als de vorige keer.

 

De Kompaszaal verzorgt weer een heerlijk diner voor een vriendenprijs, dus geef je snel op via de mail want dit wordt weer een bijzondere avond!

Toegang gratis voor leden | introducés: + € 7,50
Borrel vanaf 18u, diner vanaf 19u

Voorgerecht €8 – €10
Hoofdgerecht €20 – €22

Meer lezen over Lynne:

Hier vind je informatie over haar lopende overzichtstentoonstelling in Museum More / Kasteel Ruurlo. 

Interview met Lynne over haar werk voor de Biënnale Noordwijk.

 

Sandrine van Noort

Sandrine van Noort is kunsthistoricus en historicus en als hoofd Kunstzaken van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), verantwoordelijk voor de opbouw van de kunstcollectie (2600 kunstwerken), het tentoonstellingsprogramma in Galerie LUMC en het artistiek programma van de LUMC Kunsthal. Ook is zij in samenwerking met de Universiteit Leiden  als docent betrokken bij het onderwijsprogramma Kijken is de (genees) kunst.  Naast haar werk voor het LUMC is Sandrine adviseur in opdracht van verschillende Gemeenten op het gebied van kunst in de openbare ruimte en was ze curator van Beelden in Leiden (platform voor jong beeldhouwtalent) en  curator van de eerste editie van de biënnale Noordwijk.

In opdracht van het LUMC heeft Lynne Leegte verschillende kunstopdrachten gerealiseerd, zoals de foto installatie A Room with a View voor een van de wachtkamers. Ook is haar werk te zien geweest in de LUMC Kunsthal en in Galerie LUMC.