Vrijdag 21 april organiseren we een bijzonder cultureel diner in samenwerking met onze buren in Loods6, de SBK kunstuitleen Amsterdam.
Dit keer niet in de Kompaszaal, maar op twee bijzondere locaties in Loods 6: we beginnen om 17.30 uur met een borrel in de SBK, waar we een sclusieve presentatie van kunstenaars Jan de Beus en Paul Verheul bekijken in aanwezigheid van beide kunstenaars. Vera Schoffelen van de SBK geeft een korte inleiding op de werken.

 

 

Jan de Beus

Jan de Beus is een klassieke schilder die meeslepende schilderijen maakt met pasteuze verfstreken en de grote thema’s niet schuwt. Zijn krachtige schilderijen staan als een huis, op een stevig fundament van verfbeheersing en emotie.

 

 

Paul Verheul

Paul Verheul is een jonge kunstenaar die onlangs werd bekroond met de aanmoedigingsprijs van de Otto Hetterscheid Stichting. We krijgen een sneak preview van zijn tentoonstelling die 23 april opent in de SBK. In tegenstelling tot de robuuste werken van Jan de Beus verleidt Paul Verheul de beschouwer met een ranke terloopse benadering,  een subtiel en licht lijnenspel. Zijn kunstwerken spelen met licht, zwaartekracht en zichtlijnen en bieden ruimtelijke vergezichten op een andere dimensie.Deze presentatie is exclusief voor ons te zien in de SBK, waar we om 17.30 uur ontvangen worden voor een borrel met beide kunstenaars.

 

Diner met uitzicht op het IJ

Vervolgens gaan we om 19 uur aan tafel in het atrium op de eerste verdieping van Loods6, met een fenomenaal uitzicht over het IJ. Het diner wordt ditmaal verzorgd door restaurant PepeNero, een lokaal favoriet Italiaans restaurant. 
Na het voorgerecht bekijken we samen de film die Clementine van der Bent maakte over Jan de Beus.

Kortom, dit wordt weer een unieke avond die je niet wil missen! Dus geef je snel op via de mail, voor aanstaande dinsdag, dan zorgen we ervoor dat er een stoel en een glas voor je gereserveerd worden. 

Wacht niet te lang en geef je snel op via de mail.

 

Programma

Borrel vanaf 17.30 u in de SBK kunstuitleen Amsterdam

KNSM-Laan 307-309, 1019 LE Amsterdam

 

Diner vanaf 19u in Loods6, centrale hal trappenhuis
KNSM-Laan 143, 1019 LB Amsterdam

 

Toegang gratis voor leden | introducés: + € 7,50
3 gangen diner: P.M.