10-11-03-groot“Telegraaf-journalisten zijn altijd dicht bij de jongensdroom gebleven: altijd voorop bij de brand, voet brutaal tussen de deur, met een auto door het land scheuren.” (Jan Blokker)

Mariëtte Wolf was met haar letterlijk vuistdikke studie “Het geheim van De Telegraaf” één van de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2010, die afgelopen zaterdag tijdens de “Nacht van de Geschiedenis” in de Amsterdamse Stadsschouwburg werd uitgereikt. Vrij Nederland noemde haar de enige serieuze kandidaat voor de prestigieuze prijs – maar ze won hem niet.

Mariëtte Wolf was jarenlang directeur van het Persmuseum en kreeg als eerste buitenstaander toegang tot de archieven van het roemruchte dagblad. Vorig jaar promoveerde ze op het onderwerp en de handelseditie van het boek is een van de best verkochte non-fictie boeken van dit moment. Een vertellende biografie van een krant die zich nooit heeft bekreund om Hollandse ethiek, aldus wijlen Jan Blokker in de NRC, van wie ook het inleidende citaat afkomstig is.

Op 3 november 2010  zal Mariëtte Wolf  tijdens de allereerste KNSM Talkshow over haar boek spreken met Ewoud Nysingh, voormalig journalist van de Volkskrant. Een avond gevuld met drama en anekdotes, oorlog & bevrijding, primeurs & roddels, chocoladeletters & onderkast. Kortom, de geschiedenis van de grootste krant van Nederland. Komt allen!

De drie gangen van het diner worden geserveerd vanaf 19.30 uur.

Vooraf: Kleine salade met gerookte eendenborst, zoete walnoot en balsamico dressing
Hoofd:
Rundersucade met linzen de Puy en gepofte pastinaak
Dessert: Sinaasappel parfait met warme caramelsaus

Tot woensdag 3 november 2010!

Terug naar overzicht Eerdere Avonden