PenHet is sommige firma’s niet ontgaan dat de KNSM Sociëteit dit jaar vijf jaar bestaat. We ontvingen o.a. de volgende brief:

KNSM Sociëteit
t.a.v. De Directeur

 Geachte Heer, geachte Mevrouw,

Ter ere van uw jubileum willen we u graag dit aanbod doen van de Speciale Uitgave 5 jaar van de Paragon Celebration-pen. Neemt u even tijd om naar het gepersonaliseerde voorbeeld, dat we hebben bijgesloten, te kijken. Dat ziet er toch fantastisch uit: krachtige, moderne stijl, glanzende lakafwerking en gepolitoerde afwerking van chroom.

U kunt zich wel voorstellen hoezeer uw klanten onder de indruk zullen zijn als zij deze stijlvolle pen met uw advertentie permanent op de gepolitoerde huls gegraveerd, krijgen aangeboden. Dit is een geschenk dat uw klanten op prijs zullen stellen en nog jarenlang zullen gebruiken.

En elke keer dat zij dit prachtige schrijfinstrument zullen oppakken, zullen zij zich uw attentie herinneren en ze zullen eerst aan u denken elke keer dat zij uw product of diensten nodig hebben (…),

 Met vriendelijke groeten,
(…)

Ik moet bekennen dat ik een tikje ontroerd was. De schoolse keurigheid van de brief, duidelijk ingestudeerd, deed me denken aan het het geestige toneelstukje waarin Kees van Kooten (verkoper) aan Wim de Bie (keurige heer) een jubileumplaquette aanbiedt ter ere van het koperen regeringsjubileum van Hare Majesteit onze Vorstin Koningin Beatrix: “Dat deze gouden jubileumplaquette u nog vaak naar het koperen jubileum van Hare Majesteit onze Vorstin mag doen terugsnakken.”

Peter Bekkers