VrijhavenRecentelijk verscheen zij nog bij de NPO, was zij te beluisteren bij Radio 1 en Elsevier beoordeelde haar boek met 4****. Donderdag 16 november ontvangen we in de Kompaszaal schrijfster Joan Veldkamp met haar nieuwe boek ‘Vrijhaven Shanghai’.

Heel veel Joden hebben met een visum van een Chinese diplomaat in Wenen naar Shanghai weten te ontkomen. Een geschiedenis uit de Tweede wereldoorlog die slechts bij weinigen bekend is, opgetekend door de ogen van twee joodse jongens die met hun ouders in 1938 uit Berlijn naar Shanghai zijn gevlucht.

Tussen de gangen van het diner, dat uiteraard geïnspireerd zal zijn door het onderwerp van de avond, zal de schijfster vertellen over haar boek en zal er ruimschoots gelegenheid zijn voor vragen. Ook zal het boek deze avond te koop zijn en zal Joan op verzoek signeren.

De Kompaszaal van Loods 6 is donderdag 16 november open vanaf 18.15 uur, aanvang programma om 19.00 uur. Kosten diner € 27,50; introducees zijn van harte welkom en hebben eenmalig entree voor € 5,00. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 12 november via een mail aan societeit@knsmsocieteit.nl