Beste (aspirant) leden,

In april hebben we elkaar weer ontmoet voor een gezellig diner en aangename gesprekken.
Dat is toch eigenlijk waar het in onze KNSM-Sociëteit primair om draait en waar we het voor doen: dat we elkaar elke maand kunnen ontmoeten in een prettige omgeving en ontspannen sfeer, en dat we elkaar steeds beter leren kennen.
Bekend maakt immers bemind.
Als bekroning van de avond organiseert het bestuur samen met jullie, onze onvolprezen humuslaag, een aantal keer per jaar iets extra’s.
Volgende week donderdag 16 mei is het weer zover. Dan vertellen Eelco de Bode en onze penningmeester Hendrik Kaptein over hun tweede leven als amateur-machinist en stoker op en om de voetplaat en wat er nodig is om stoomlocomotieven en hun treinen veilig en op tijd te laten rijden. Die stoomlocomotief staat model voor historische techniek en wat er allemaal bij komt kijken om die te bedienen.
Beeld, geluid en een ter plaatse rijdende stoomlocomotief zet het verhaal kracht bij. Ook wordt verteld over de wereldhistorische invloed van de uitvinding en ontwikkeling van stoomlocomotieven en spoorwegen vanaf het begin van de 19de eeuw.
In een bijpassende QUIZ zijn weer aardige prijzen te verdienen.
KOMT ALLEN!
Voor de komende maanden staan de volgende avonden in de planning (altijd de derde donderdag van de maand): 20 juni: het tweede Midzomerfeest van onze sociëteit; 18 juli en 15 augustus: vakantiediner met foto’s en verhalen en 19 september (onder voorbehoud) een lezing over de slums van Bombay door ons lid Sytse de Maat.
Maar voor nu eerst: van harte welkom donderdag 16 mei vanaf 18.30 uur met een, speciaal door onze kok Diederik bedacht, dampend Stoomdiner vanaf 19 uur. Leden hebben 10% korting op de drankjes en introducées zijn (eenmalig) van harte welkom voor € 5.
Aanmelden graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 12 mei.
Graag tot volgende week en hartelijke groet, jullie duovoorzitters,
Renée Hoogendoorn en Guido Frankfurther